Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

29/7/11

Ανάδρομος Ερμής... Ωχ...











Επιχειρήστε να περπατήσετε προς τα πίσω. Και τώρα να τρέξετε προς τα πίσω. Τώρα τι θεωρείτε σοφότερο να κάνει κάποιος κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή;…
Όταν ακούμε για ανάδρομο Ερμή, συνήθως συνδέουμε αυτή την περίοδο στην καλύτερη περίπτωση με μία μικρή ή μεγάλη ενόχληση στην καθημερινότητά μας, ενώ στη χειρότερη με μία δικαιολογία για να κλειστούμε στο σπίτι και να μην ξαναβγούμε μέχρι να γυρίσει ξανά ορθόδρομος. Κι ενώ η δεύτερη περίπτωση συνιστά μία εντελώς αναποτελεσματική συμβουλή, η πρώτη περίπτωση είναι αναμφίβολα η αλήθεια για τον ανάδρομο Ερμή. Όταν οι υπολογιστές χάνουν αρχεία, όταν ο καιρός μας χαλάει το πρόγραμμα, όταν η κίνηση στους δρόμους είναι ασυνήθιστα μεγάλη, τότε έχουμε κάθε λόγο να ενοχλούμαστε αλλά και να είμαστε παραπάνω προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή.
Μέσα στις πολλές υποχρεώσεις μας και την καθημερινότητά μας, προσπαθούμε να θέσουμε στόχους, μικρούς ή μεγάλους, για την ώρα, τη μέρα, την εβδομάδα ή το μήνα που ακολουθεί. Θέλουμε να είμαστε στην ώρα μας και υποθέτουμε ότι και ο υπόλοιπος κόσμος θα συνεργαστεί σε αυτό το πρόγραμμά μας. Όταν όμως έρχεται ο ανάδρομος Ερμής, η αυτόματη αντίδρασή μας είναι να αντισταθούμε στο μήνυμα αυτής της διέλευσης. Η αλήθεια όμως είναι ότι το να ακολουθήσουμε αυτή την πλανητική ενέργεια αποδεικνύεται καλύτερο από το να της αντισταθούμε ή να διαμαρτυρόμαστε για τις «αναποδιές» που αυτή φέρνει. Αν βρούμε την ευκαιρία να μειώσουμε λίγο τους ρυθμούς μας, να ελαττώσουμε τις προσδοκίες μας και να αφεθούμε στο ρεύμα, τότε θα καταφέρουμε να κάνουμε σημαντικό μέρος της δουλειάς μας με πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι, αν οι υπολογιστές εκρήγνυνται, αν τα αμάξια μένουν από βενζίνη ή από λάστιχο, αν τα μηνύματα πάνε σε λάθος παραλήπτη, αφήστε τα γεγονότα να σας επηρεάσουν και να σας δώσουν να καταλάβετε τι κάνετε λάθος στον τρόπο που διευθετείτε το πρόγραμμά σας και που επικοινωνείτε.
Η ανάδρομη κίνηση ενός πλανήτη συνιστά το πέρασμα από ένα μονοπάτι που έχουμε διανύσει ξανά και επικεντρώνει την προσοχή μας στο παρελθόν. Στην περίπτωση του ανάδρομου Ερμή, όλη αυτή η ενέργεια αφορά τη σκέψη μας, την επικοινωνίας μας, τις καθημερινές μας δραστηριότητες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή με άλλους. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας, να βρούμε παλιούς φίλους και να επανασυνδεθούμε με συνήθειες του παρελθόντος. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ανάδρομο Ερμή για να συνεχίσουμε μία δουλειά που αφήσαμε στη μέση κάποτε, να ρίξουμε μία ματιά σε σημειώσεις από σεμινάρια, εργασίες ή σπουδές. Δεν είναι η ώρα για να γράψουμε καινούργια κεφάλαια στη ζωή μας, είναι η ώρα να επεξεργαστούμε αυτά που ήδη έχουμε ανοίξει.
Η ανάδρομη κίνηση μας ωθεί να στραφούμε προς τον εσωτερικό μας κόσμο. Είναι η ώρα να αφήσουμε τα όνειρα και τις φαντασιώσεις μας να μας καθοδηγήσουν. Ας αναρωτηθούμε «γιατί»: γιατί οι άνθρωποι σκέφτονται με τον τρόπο αυτό που σκέφτονται ή γιατί κάνουν αυτά που κάνουν; Το να περπατάς προς τα πίσω είναι πιο δύσκολο από το να περπατάς μπροστά. Ίσως να μην είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό ή μπορεί να μην μας αρέσει και τόσο. Αλλά κάτι τέτοιο μας δίνει μία καινούργια προοπτική, καθώς μπορούμε να δούμε τι χάσαμε μέχρι τώρα επειδή σκεφτόμασταν με έναν πολύ πιο διαφορετικό τρόπο. Γι΄αυτό, δώστε χρόνο στον εαυτό σας, μην βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις. Μην ξεχνάτε ότι τώρα προχωράμε προς τα πίσω, οπότε αν αρχίσετε να τρέχετε το πιο πιθανό είναι να πέσετε.
Μερικοί πιστεύουν ότι κάθε είδους πνευματική εργασία πρέπει να σταματάει κατά τον ανάδρομο Ερμή. Κι όμως, εξαιτίας αυτής της έντονης εσωτερικής διεργασίας που κάνουμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα αποτελέσματα στον γραπτό λόγο μπορεί να είναι πολύ πιο εντυπωσιακά.Ειδικά, μάλιστα, γι΄ αυτούς που ήταν γεννημένοι με ανάδρομο Ερμή, η περίοδος αυτή είναι καλά νέα!
Πρακτικά tips:
  • Μην προχωρήσετε σε αγορά αυτοκινήτου ή μετακόμιση – μπορεί αργότερο το καινούργιο αυτοκίνητο ή σπίτι να μην είναι αυτό που φανταζόσαστε ή να σας παρουσιάσει προβλήματα.
  • Μην εμπιστεύεστε την τεχνολογία – κάντε back up, κρατάτε φορτιστές, γεμίστε μπαταρίες, πάρτε μαζί σας ατζέντες.
  • Υπολογίστε καλά το χρόνο σας – αφήστε περιθώριο για καθυστερήσεις, κίνηση στους δρόμους, γεμίστε το ρεζερβουάρ, επιβεβαιώστε τα ραντεβού σας, τσεκάρετε τις υποχρεώσεις σας.
  • Μην υπογράφετε συμφωνίες ή συμβόλαια – ακόμα κι αν δεν είναι εφικτό να αποφύγετε κάτι τέτοιο, προσέχετε πολύ καλά τι υπογράφετε, τι αγοράζετε, τι προγραμματίζετε.
  • Οι παλιές σχέσεις που επιστρέφουν μέσα στον ανάδρομο, γυρίζουν μόνο για να μας επιβεβαιώσουν ότι έχουν οριστικά τελειώσει ή για να βάλουμε επιτέλους την τελεία σε αυτές. 

2 σχόλια:

  1. πότε αλλαζει φορά ο έρμησ γιατί ψάχνω να νοικιάσω σπίτι αυτό το διάστημα.δεν είναι καλή περίοδος? να περιμένω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή αυτή την περίοδο ξεκινάει στις 3 και τελειώνει στις 26 Αυγούστου. Καλύτερα να περιμένεις, γιατί μπορεί να προκύψουν πολλά: να απογοητευτείς από το σπίτι που θα επιλέξεις, να βγουν προβλήματα που δεν τα είχες δει κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή, να ταλαιπωρηθείς κατά την αναζήτηση, να μην μπορείς να τα βρεις με τον άνθρωπο που θα σου νοικιάσει το σπίτι... Είναι περίοδος για αναζήτηση, αλλά όχι για κλείσιμο συμφωνιών ή συμβολαίων.
    Μετά από αυτό το διάστημα, θα πάει καλύτερα το όλο θέμα! Καλή αναζήτηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή