Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

4/2/13

Κριός - Φεβρουάριος '13



ΚΡΙΟΣ
Ο μήνας αρχίζει με… φιλικές διαθέσεις. Πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού μέσα στον οίκο των φιλικών σου σχέσεων και του κοινωνικού σου κύκλου, η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Ήλιος επιβάλλουν δράση και κινητικότητα. Τα πρόσωπα με τα οποία συναναστρέφεσαι τώρα ενδέχεται να είναι α) μεσάζοντες ή αγγελιοφόροι θετικών μηνυμάτων για το μέλλον σου, β) ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, τόσο σε φιλικό όσο και σε ερωτικό επίπεδο, γ) συνεργάτες ή φίλοι που μπορούν να ακούσουν τους προβληματισμούς σου και να συνδράμουν με τον τρόπο τους. Ό,τι κι αν είναι, αυτό το πέρασμα είναι κάτι που δεν θα πρέπει να το αφήσεις να περάσει άθικτο και να το εκμεταλλευτείς. Στο πίσω μέρος του μυαλού σου, όμως, θα πρέπει να συγκρατείς ότι μέσα σε όλους αυτούς που σε περιτριγυρίζουν, υπάρχει και κάποιος που επιθυμεί να σε φτάσει στα όριά σου, να τεστάρει τις αντοχές σου, να σου βάλει εμπόδια, να σε πολεμήσει, να σε φοβίσει ή να σε συκοφαντήσει (Άρης στον 12ο οίκο). Με όποιο τρόπο κι αν σε κυνηγήσει, να ξέρεις ότι ο τελικός στόχος του είναι να σε εξοντώσει (σωματικά ή ψυχικά), ώστε να παραιτηθείς από κάθε επιδίωξη ή επιθυμία σου. Δεν θα του κάνεις το χατίρι, ε;

Συνεχίζει με… όρεξη για πειραματισμούς. Είναι η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο (στις 10/2) που σε καλεί να βγεις από στενά καλούπια και επιλογές που σε πιέζουν και να ορίσεις εσύ τον κύκλο σου (με ποιους ανθρώπους θα βγαίνεις, τι ώρα θα γυρίζεις τα βράδια, τι είδους σχέση θα έχεις μαζί τους), τα επαγγελματικά σου σχέδια (ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σου, ποιοι είναι οι στόχοι σου) και στην τελική, να ορίσεις τις προτεραιότητες της προσωπικής και κοινωνικής σου ζωής. Στις 18/2 ο Κρόνος ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του (που θα κρατήσει μέχρι αρχές Ιουλίου), άρα μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να ανακαλύψεις ό,τι σαθρό υπάρχει μέσα στις στενές σου σχέσεις και να απαλλαγείς από αυτό. Ναι, τώρα θα πρέπει να πιάσεις το κουτάλι και να αφαιρέσεις τον αφρό από την επιφάνεια της μαρμελάδας που βράζει, αν θέλεις το ‘γλυκό’ σου να πετύχει. Είναι ένα διάστημα συναισθηματικών και οικονομικών αναθεωρήσεων, οπότε καλό θα ήταν να λύσεις κάθε εκκρεμότητα σε αυτά τα θέματα.

Και τελειώνει με… πολύ παρασκήνιο. Όταν ο Ερμής βρίσκεται στους Ιχθύες (στον 12ο οίκο σου), και μάλιστα ξεκινά ανάδρομη πορεία (στις 23/2), τότε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας και ρεαλιστικής αντιμετώπισης των καταστάσεων είναι όχι μόνο μάταιη, αλλά και επίπονη, αφού μιλάμε για παρεξηγήσεις, υπονοούμενα, μυστικά και απρόοπτα γεγονότα. Όταν μάλιστα μπαίνει και η Αφροδίτη στους Ιχθύες (στις 26/2), τότε είναι πιθανό να αναθεωρήσεις σχέσεις, νέες και παλιές, να χρειαστεί να αναμετρηθείς ξανά με πρόσωπα και καταστάσεις που (νόμιζες ότι) άφησες πίσω σου και να βρεθείς για λίγο σε κάποιο άβολο δίλημμα. Μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις. Το διάστημα αυτό ενδείκνυται μάλλον για περισσότερο εσωστρεφείς δραστηριότητες (μουσική, συγγραφή, διαλογισμό, δημιουργικότητα). Ναι, ξέρω, ένας Κριός θέλει δράση, κίνηση, ενέργεια, αλλά δες το σαν μία ευκαιρία για να γεμίσεις πάλι τις μπαταρίες σου και να επανέλθεις πιο δυνατός από ποτέ. Και με την Πανσέληνο στην Παρθένο (στις 25/2), τότε μάλλον πρέπει να ξαναστρέψεις την προσοχή σου στη δουλειά και την αύξηση της παραγωγικότητάς σου, μέχρι να επανέλθει η πολυπόθητη ισορροπία.  

(Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.stardome.gr, το μεγαλύτερο αστρολογικό community στην Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου