Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

4/2/13

Σκορπιός - Φεβρουάριος '13



Ο μήνας αρχίζει με… νέα πρόσωπα, νέες σχέσεις. Όταν η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Ήλιος διανύουν τον 4ο και πιο προσωπικό σου οίκο, τότε μάλλον πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για μικρές και ευχάριστες αλλαγές μέσα στην οικογένειά σου ή στις στενές σου σχέσεις. Είτε πρόκειται για ένα ταξίδι με τον/την αγαπημένο σου, είτε για νέα πρόσωπα που μπαίνουν στη ζωή σου και την αναστατώνουν, είτε για την ανάγκη σου να έρθεις πιο κοντά και να επικοινωνήσεις με τους δικούς σου ανθρώπους, η ουσία είναι η ίδια: οι ανθρώπινες σχέσεις απαιτούν τακτικό ‘σκάλισμα’, ‘λίπασμα’ και ‘πότισμα’, προκειμένου να ζωντανέψουν και να ‘μεγαλώσουν’. Και με τον Άρη στους Ιχθύες, μπορείς να σκεφτείς ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους προκειμένου να ξεφύγεις από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα, να βάλεις μια στάλα περιπέτεια, ρίσκο και ρομαντισμό μέσα στις σχέσεις και να κάνεις τις καρδιές των ανθρώπων σου να χτυπούν δυνατά από ενθουσιασμό.

Συνεχίζει με… μία νέα σελίδα στη ζωή σου. Πέρα από τα πιθανά σενάρια μίας Νέας Σελήνης (10/2) στον 4ο οίκο σου, που είναι μία αλλαγή στο οικογενειακό σκηνικό, μία νέα διεύθυνση σπιτιού ή μία νέα δουλειά, ένα νέο μέλος στην οικογένεια, μία νέα σχέση, η επιθυμία σου αυτή την περίοδο είναι να κάνεις μία καινούργια αρχή στην προσωπική σου ζωή και να υπερασπιστείς μέχρι τέλους αυτή την απόφασή σου. Και σύμμαχό σου σε αυτό έχεις τον Κρόνο που από τις 18/2 (και μέχρι αρχές Ιουλίου) γυρίζει σε ανάδρομη πορεία και χαλαρώνει για λίγο το μαστίγωμα και την ανελέητη κριτική του. Μπορείς να σκεφτείς και να αναθεωρήσεις πολλά πράγματα αυτή την περίοδο, αλλά κανείς δεν σε πιέζει για να πάρεις σοβαρές και αμετάκλητες αποφάσεις. Οραματίσου τώρα τον καινούργιο σου Εαυτό, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να μπορείς να τον παρουσιάσεις προς τα έξω.

Και τελειώνει με…  διάθεση τύπου «μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε…». Ναι, με έξι πλανήτες στον οίκο των ερωτικών σου σχέσεων, είσαι διατεθειμένος/-η να υποκύψεις για άλλη μια φορά στον αντικείμενο του πόθου σου και να αφεθείς στα χέρια του. Μα, θα μου πεις, ένας Σκορπιός γεννήθηκε για να ζει τέτοιες grande ερωτικές στιγμές. Απλώς, αυτή τη φορά με όλη αυτή την πλανητική κίνηση στους Ιχθύες (συμπεριλαμβανομένης και της Αφροδίτης από 26/2), αφήνεις για λίγο τα θέματα ελέγχου, πίεσης και κτητικότητας που σε βασανίζουν συνήθως και γίνεσαι πιο ρομαντικός/-η και ευκολόπιστος προς τον παραμυθένιο έρωτα (καλά, όχι και πάρα πολύ, μην τρελαίνεσαι..). Βέβαια, ο ανάδρομος Ερμής από τις 23/2 δεν υπόσχεται τίποτα παραπάνω από λόγια και όρκους της στιγμής, που θα πρέπει να περιμένεις λίγο διάστημα για να δεις κατά πόσο θα βγουν αληθινά. Με μόνο μία Πανσέληνο σε ζώδιο της Γης (στην Παρθένο στις 25/2), μπορείς και μόνος/-η σου να καταλάβεις ότι αυτή η περίοδος δεν υπόσχεται καμία σταθερότητα και δεν έχει καμία λογική. Και για σένα, ό,τι περιλαμβάνει τον κοινωνικό σου κύκλο και τις επαγγελματικές (και μη) σχέσεις σου, είναι ένα θέμα που ζητάει ξανά την προσοχή σου και την άμεση επέμβασή σου για να προλάβεις μία κρίση. Ναι, είπαμε, καλός ο έρωτας, αλλά οι δουλειές τρέχουν και οι άνθρωποι απαιτούν. Μην τους αγνοείς. 

(Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.stardome.gr, το μεγαλύτερο αστρολογικό community στην Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου