Μέσα από την ψυχή και τ' άστρα...

4/2/13

Λέων - Φεβρουάριος '13



Ο μήνας αρχίζει με… αμοιβαίες υποχωρήσεις. Όταν μιλάμε για Αφροδίτη, Ερμή και Ήλιο μέσα στον 7ο ηλιακό σου οίκο, τότε αναζητάς τον επόμενο σύντροφο (ή συνεργάτη, αν μιλάμε για επαγγελματική σχέση) που δεν θα είναι απλώς μία προβολή των φόβων και των ανασφαλειών σου, αλλά ένα βήμα πιο κοντά προς τη ρήξη με το παρελθόν σου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είσαι διατεθειμένος/-η να μπεις σε μία σχέση που για άλλη μια φορά μοιάζει με μονόπρακτο και εσύ είσαι ο/η μόνος/η που επενδύει σε αυτή. Είναι ο Άρης στον 8ο οίκο σου που θα δώσει λίγη παραπάνω συναισθηματική αντοχή και θα σου δείξει το δρόμο προκειμένου να διεκδικήσεις με πάθος και σθένος τον/την Άλλο/-η, αλλά και να του δείξεις ότι κι εκείνος/-η πρέπει να κάνει το ίδιο για να αποκτήσει εσένα. Ναι, ακούγεται αρκετά δίκαιο.

Συνεχίζει με… εξελίξεις στα ερωτικά. Είναι η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο που για σένα σημαίνει ώθηση σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και τους συνεργάτες σου. Με κύριο όπλο σου την κοινωνικότητα και την μεγαλοψυχία σου, γνωρίζεις νέους ανθρώπους και ξεκινάς το χτίσιμο καινούργιων σχέσεων. Παράλληλα, αν κρίνεις ότι κάποιες σχέσεις που ήδη έχεις χρειάζονται μικρές επιδιορθώσεις, τότε σε συμφωνία με τον/την σύντροφο ή συνεργάτη σου, αναπροσαρμόζετε τους κανόνες και υπενθυμίζεται ο ένας στον άλλο τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τα όριά σας. Απλό, αλλά βασικό βήμα για υγιείς και γερές σχέσεις. Όταν μάλιστα ο Κρόνος γυρίσει σε ανάδρομη πορεία στις 18/2 (και μέχρι τις αρχές Ιουλίου), τότε θα πρέπει να αναθεωρήσεις τον τρόπο με τον οποίο μοιράζεις τις ψυχικές σου δυνάμεις και το πόση ακόμα αντοχή θα δείχνεις για ανθρώπους, καταστάσεις και σχέσεις που έχουν πια αναλωθεί από τη φθορά του χρόνου. Οι προσωπικές σου σχέσεις και η οικογένειά σου είναι κομμάτια που ζητούν άμεσα αλλαγές. Μην σκεφτείς μόνο τι αλλαγές θα κάνεις. Προετοιμάσου για να δεις πόσοι θα αντέξουν σε αυτές.

Και τελειώνει με… όρεξη για έρευνα. Όταν ο Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη πορεία μέσα στον 8ο ηλιακό σου οίκο, τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που χειρίζεσαι τις οικονομικές σου πηγές και μοιράζεσαι τα χρηματικά σου αποθέματα. Έκτακτα έξοδα, ξαφνικές ανάγκες, και άνθρωποι γύρω σου που δεν έχουν καταλάβει πόσο στενάχωρος/-η είσαι οικονομικά και όλο ζητούν από σένα να τους σώσεις. Μάλλον θα πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τα όριά σου και να περιορίσεις τις σπατάλες. Και με την Αφροδίτη στους Ιχθύες, τόσο η οικονομική όσο και η συναισθηματική σου απλοχεριά γίνονται το θέμα της ημέρας. Μήπως θα πρέπει να φροντίσεις και για την προσωπική σου οικονομική σταθερότητα, αλλά και τις δικές σου ανάγκες, προτού ασχοληθείς με τους άλλους, προτού χάσεις τις οικονομικές ευκαιρίες που περνούν δίπλα σου και προτού εξαντλήσεις κάθε απόθεμά σου (Πανσέληνος στην Παρθένο, 26/2);

(Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.stardome.gr, το μεγαλύτερο αστρολογικό community στην Ελλάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου